13 placówek w sieci Grupa Blue Medica - kilka słów o nich!

Grupa Blue Medica jest właścicielem ogólnopolskiej sieci nowoczesnych placówek medycznych. Nasze przychodnie oferują zarówno bezpłatne usługi w ramach podstawowej opieki zdrowotnej, konsultacje ze specjalistami w ramach NFZ, jak i prywatne wizyty u lekarzy specjalistów w ofercie indywidualnej oraz abonamentowej. Celem naszej działalności jest świadczenie usług medycznych na najwyższym poziomie, dlatego personel pracujący w Grupie Blue Medica to lekarze z bogatym doświadczeniem klinicznym i nierzadko dużym dorobkiem naukowym. Podmioty należące do Grupy Blue Medica tworzą najszybciej rozwijającą się sieć w ochronie zdrowia w Polsce. Nasza Grupa prowadzi przychodnie w wielu miastach w Polsce. Poniżej kilka słów o naszych placówkach.

Noble Medicine Premium sp. z o.o. – Warszawa, ul. Bagno 2d

Noble Medicine, to ekskluzywne miejsce, skupiające wszystkie niezbędne poradnie specjalistyczne. Wśród nich poradnia: alergologiczna, chirurgiczna, dermatologiczna, diabetologiczna, ginekologiczna, kardiologiczna, laryngologiczna, neurologiczna, onkologiczna, ortopedyczna, okulistyczna czy urologiczna. Wszyscy specjaliści tworzą zespół ekspercki, który kompleksowo dba o zdrowie pacjenta w ramach wybranych pakietów zdrowotnych. Wieloletnie doświadczenie i nierzadko duży dorobek naukowy specjalistów pozwala na trafniejsze i szybsze diagnozowanie nawet rzadkich jednostek chorobowych. Tajemnicą sukcesu jest otoczenie kompleksową opieką pacjenta na wszystkich płaszczyznach zdrowia człowieka (nawet reprezentowanie w imieniu pacjenta, dostarczanie leków zgodnych z receptą, opieka nad dziećmi w razie hospitalizacji). W trosce o czas naszych klientów dysponujemy gabinetami zabiegowymi, w których już podczas wizyty przeprowadzamy podstawowe badania, pozwalające na wstępną diagnozę. Skrócenie czasu oczekiwania na wyniki, a następnie szybkie wprowadzenie odpowiedniego leczenia pozytywnie wpływa na zdrowie fizyczne i psychiczne pacjenta.

NZOZ Blue Medica Łódź sp. z o.o., ul. Zgierska 211

Blue Medica Łódź, to klinika medyczna, oferująca prywatne konsultacje specjalistyczne z zakresu: ortopedii, ortopedii dziecięcej, endokrynologii, neurologii, pediatrii, chorób wewnętrznych, medycyny rodzinnej, medycyny pracy, immunologii czy dietetyki. Placówka posiada kontrakt z NFZ w ramach którego można bezpłatnie skorzystać z konsultacji z lekarzem medycyny rodzinnej, pediatrą, neurologiem, a także wykonać podstawowe badania laboratoryjne. Blue Medica Łódź, to nowoczesne gabinety, a także sprzęt medyczny jak np.: pracownia ultrasonograficzna, EKG, spirometr czy analizator składu masy ciała.

Elbląskie Centrum Medyczne Lifeclinica sp. z o.o., Elbląg, ul. Węgrowska 3

Elbląskie Centrum Medyczne Lifeclinica to nowoczesne centrum zdrowia. Placówkę tworzy wykwalifikowany zespół kilkudziesięciu znanych i cenionych lekarzy różnych specjalizacji. Przychodnia funkcjonuje jako Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej i zapewnia usługi medyczne na profesjonalnym poziomie. Dużym atutem są zabiegi wykonywane w ramach chirurgii jednego dnia – mało inwazyjne i bezpieczne, a także szeroka oferta z zakresu rehabilitacji, medycyny estetycznej oraz kosmetologii. Pacjenci mają dostęp do wygodnego parkingu i kącika zabaw dla dzieci. Obiekt jest wyposażony w windę dla potrzeb osób niepełnosprawnych. Placówka posiada kontrakt z NFZ.

NZOZ Medyk sp. z o.o., Bełchatów, ul. Turkusowa 7

NZOZ Medyk w Bełchatowie funkcjonuje od grudnia 1999 roku i od tego czasu ilość zapisujących się do tej przychodni pacjentów stale rośnie. Obecnie w bełchatowskiej placówce zapisanych jest już ponad 10 000 pacjentów. Dzięki wysoce wykwalifikowanemu personelowi i wysokiej jakości świadczonych usług przychodnia cieszy się dużym zaufaniem. NZOZ Medyk to przychodnia oferująca Podstawową Opiekę Zdrowotną (POZ) w ramach NFZ. Placówka świadczy dodatkowo usługi specjalistyczne (neurologia, ortopedia, laryngologia, endokrynologia), które są częściowo refundowane.

Przychodnia Zdrowia Gambit Lubawka sp. z o.o, ul. Wojska Polskiego 16

Przychodnia Zdrowia Gambit, to placówka oferująca Podstawową Opiekę Zdrowotną w ramach kontraktu NFZ. Dodatkowo świadczone są odpłatnie usługi specjalistyczne z zakresu reumatologii, rehabilitacji czy ortopedii (w tym USG ortopedyczne).

Centrum Medyczne Volver sp. z o.o., Radomsko, ul. Kościuszki 4

Centrum Medyczne Volver, to placówka działająca w ramach NFZ. W przychodni oferowane są usługi z zakresu alergologii, chirurgii, dermatologii, endokrynologii, laryngologii, ginekologii, laryngologii, urologii, ortopedii, reumatologii, psychiatrii, logopedii, psychiatrii, fizjoterapii czy medycyny pracy i sportu. Szeroki wachlarz usług sprawia, że pacjenci chętnie korzystają z możliwości placówki. Posiadając Kartę Pacjenta Enel Med można korzystać z usług medycznych z zakresu specjalistycznej opieki zdrowotnej, badań diagnostycznych, medycyny pracy. Kolejno klienci PZU mogą korzystać z konsultacji lekarzy specjalistów, badań diagnostycznych wykonywanych na nowoczesnym sprzęcie. Dodatkowo oferujemy szeroki wachlarz badań laboratoryjnych podstawowych i wysoko specjalistycznych, bez skierowania, z możliwością internetowego odbioru wyników. W Centrum Medycznym Volver dostępny jest system finansowania usług w systemie ratalnym – MediRaty. Dla pacjenta to minimum formalności, możliwość uzyskania finansowania w przedziale od 500 zł do 50 000zł, brak wstępnych opłat i najniższe oprocentowanie, okres spłaty do 5 lat.

Przychodnia Studencka.eu, różne miasta

Przychodniestudenckie.eu, to projekt nowoczesnych placówek medycznych oferujących bezpłatne leczenie dla studentów w ramach kontraktu z NFZ. Poradnia wystawia respektowane przez uczelnie wyższe dokumenty i druki (m.in. zaświadczenia kwalifikujące do nauki na uczelni). Dodatkowo pacjenci Przychodni Studenckiej mogą skorzystać bezpłatnie z prywatnych poradni: okulistycznej, ginekologicznej, dietetycznej i ortopedycznej. Aktualnie prężnie funkcjonują przychodnie w Lublinie, Kielcach, Łodzi i Warszawie. W trakcie otwarcia placówki w Krakowie i Toruniu. Na tym jednak nie przestajemy rozwoju sieci. W planach pomysłodawców są przychodnie we wszystkich dużych miastach akademickich.

Mobilne Badania sp. z o.o., Zgierz, ul. Wiewiórcza 18

Na koniec warto także wspomnieć o mobilnej placówce medycznej, która ma nieco inny charakter, lecz znacząco uzupełnia działania sieci. W ramach Mobilnych Badań realizowane są kampanie mające na celu promocję zdrowego stylu życia oraz profilaktyki schorzeń cywilizacyjnych. Gabinet na kółkach umożliwia przeprowadzenie większości podstawowych badań w dowolnym miejscu – zarówno w busie, namiocie jak i w zakładach pracy, czy nawet w centrum handlowym. Organizacja mobilnej przychodni jest doskonałym sposobem na dotarcie do pacjenta z pełnym pakietem badań medycznych. Podsumowując, Grupa Blue Medica w rozumieniu wszystkich spółek, to sieć 13 prężnie działających placówek medycznych, zatrudniająca ponad 300 pracowników oraz firmy zewnętrzne i podwykonawców. Marzeniem zarządu jest być w posiadaniu 20 przychodni, które będą rozwijane przez ambitnych, zaangażowanych pracowników.

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.