O grupie

Historia Grupy Blue Medica

Sieć Blue Medica powstała w 2015 roku w celu konsolidacji rynku placówek medycznych.

W ramach tych działań powstała spółka Grupa Blue Medica sp. z o.o., która jako cel postawiła sobie otwieranie placówek własnych oraz zakup placówek już funkcjonujących na rynku medycznym. Pierwsze placówki medyczne sieci Grupa Blue Medica powstały w Łodzi. Były to placówki przy ulicy Zgierskiej oraz ulicy Ogniskowej.

Kolejnym etapem była rozbudowa sieci, do której Grupa przygotowywała się ponad 1,5 roku. W marcu 2017 roku do sieci dołączyła trzecia placówka: Mobilne Badania, czyli mobilna przychodnia świadcząca usługi dla firm i instytucji w formie eventów profilaktycznych. W tym samym roku w sierpniu sieć nabyła prestiżową placówkę profesorską Noble Medicine z Warszawy, a następnie we wrześniu 2017 r. do sieci zostały włączone placówki w Bełchatowie, Lubawce oraz Radomsku.

Równolegle w 2016 roku, obecny współwłaściciel grupy Paweł Jarosz rozpoczął otwieranie placówek akademickich. W roku 2016 została powołana do istnienia spółka Przychodnie Studenckie Sp. z o. o. prowadząca placówki dla studentów. Pierwsza placówka  powstała w Lublinie we wrześniu 2016 roku, natomiast już w marcu 2017 r. została otwarta placówka dla studentów w Łodzi. W październiku 2017 r. sieć połączyła się z placówkami studenckimi tworząc jedną Grupę Blue Medica. W kwietniu 2018 r. przejęła placówką w Elblągu oraz otworzyła placówki dla studentów w Warszawie i Kielcach. Jesienią 2018 roku sieć otworzyła placówki w Toruniu i Krakowie.

Na koniec października 2018 r. sieć liczy 14 placówek.

Misja Grupy Blue Medica

Naszą misją jest ułatwienie mieszkańcom dużych miast, jak i mniejszych miejscowości, dostępu do usług medycznych na najwyższym poziomie. Szeroki wachlarz świadczeń oferowany przez Grupę Blue Medica zapewnia usługi w ramach podstawowej opieki zdrowotnej, konsultacje ze specjalistami w ramach NFZ, jak i prywatne wizyty u lekarzy specjalistów. Dopełnieniem misji sieci są działania profilaktyczne realizowane przez mobilną przychodnię.

Nasze wartości

Naczelne motto brzmi: „Kompleksowa opieka medyczna w nowoczesnym wydaniu”. Nadrzędną wartością Grupy jest ciągły rozwój i nowoczesne podejście do marketingu i PR-u oraz wdrażanie na rynek nowych usług medycznych związanych w nowoczesnym wydaniu.

Są to produkty skrojone na miarę dla klientów Grupy: pacjenci podstawowej opieki zdrowotnej i pacjenci usług prywatnych. Wartością Grupy są przede wszystkim ludzie, którzy poprzez swój rozwój i umiejętność samodoskonalenia budują Grupę i placówki zależne.

Jakość
Grupa Blue Medica dąży do zapewnienia opieki medycznej na najwyższym poziomie, czego najlepszym dowodem są kwalifikacje kadry oraz jakość obsługi.

Profesjonalizm
Podstawą funkcjonowania naszych placówek jest wykwalifikowana kadra. Przykładamy szczególną wagę do tego, aby personel miał bogate doświadczenie zdobyte w największych ośrodkach klinicznych. Nasi lekarze nie tylko specjalizują się w wybranych dziedzinach, ale są także autorytetami w świecie medycyny oraz autorami wielu badań i rozpraw naukowych. Część naszego personelu to lekarze z tytułami profesora, doktora nauk medycznych. Zatrudniamy osoby, które pełniły bądź pełnią ważne funkcje w swoich macierzystych ośrodkach medycznych. Wśród naszych lekarzy są byli i obecni: dziekani, konsultanci krajowi, szefowie i zastępcy klinik uniwersyteckich i adiunkci. Bardzo często personel lekarski sieci posiada więcej niż jedną specjalizację.

Komfort i bezpieczeństwo
Grupa Blue Medica dokłada wszelkich starań, aby stworzyć komfortowe warunki pobytu pacjenta w placówce oraz przyjazną atmosferę na każdym etapie usługi. Personel Grupy ma obowiązek wspierania pacjentów w każdej sytuacji i udzielania im zawsze pełnej informacji, dotyczącej stanu ich zdrowia oraz proponowanego leczenia.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.